Grevă de avertisment la Primăria Satu Mare

greva1

greva2

greva3

greva4

Sindicatul „Mintia”, ce cuprinde salariații din cadrul unităților subordonate Consiliului Local Satu Mare s-au alăturat protestului inițiat de colegii lor din țară și au întrerupt azi, 20 februarie, lucrul pentru o jumătate de oră. Greva de avertisment s-a desfășurat în intervalul orar 10.00-10.30.

„Prin organizarea acestui protest dorim să transmitem un semnal către guvern, și anume că, situaţia angajaţilor din administraţia publică locală devine din ce în ce mai îngrijorătoare. De cinci ani de zile suntem la acelaşi nivel de salarizare. Avem colegi a căror salariu a crescut în ianuarie prin faptul că s-a majorat salariul minim pe economie, deci suntem la nivelul de jos şi această situaţie văd că nu se doreşte a fi modificată. Prin această grevă să tragem un semnal de alarmă că şi noi muncim pentru cetăţeni și poate că şi noi avem dreptul la nişte beneficii în plus”, spune președintele Sindicatului „Mintia”, Florin Maier.

Sindicaliștii au ales să oprească lucrul în intervalul orar 10.00-10.30, iar cetățenii care s-au adresat Primăriei în perioada grevei au fost rugați de către polițiștii locali să revină mai târziu pentru a-și rezolva problemele. În perioada mai sus menționată, angajații au rămas în birouri, dar au oprit lucrul.

Dintre revendicări amintim reglementarea şi liberalizarea acordării începând cu anul 2015 a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, în limita bugetelor locale aprobate prin hotărâri de consiliu, în măsura în care aceste instituţii realizează şi sunt finanţate parţial şi din venituri proprii.

O altă solicitare a salariaților se referă la creşterile salariale şi pentru salariaţii din administraţia publică locală din România sau aplicarea, începând cu anul 2015, a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.

În același interval orar s-au aflat în grevă și angajații Direcției de Impozite și Taxe Locale Satu Mare, Serviciul Public Comunitar Local Evidența Populației și Serviciul Public Ajutor Social.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.