Secretarul de stat Gyorgy Attila: „La ora 19.00, am primit bonul nr. 4. Cum e posibil?”

Gyorgy Attila

În cadrul unei întâlniri pe care l-a avut azi, 19 februarie, cu primarii din județul Satu Mare, secretarul de stat în Ministerul Finanțelor Publice (MFP), Gyorgy Attila, a vorbit despre Loteria bonurilor fiscale dar și despre modificările legislative ce se pregătesc în viitor.

Secretarul de stat a declarat că evaziunea fiscală este foarte mare, mai ales în domeniul alimentar. „Vă dau un exemplu concret. Miercuri (18 februarie) seara, după ce am luat cina la un restaurant din Satu Mare, am cerut bonul fiscal. Acesta avea numărul 4 deși era trecut de ora 19.00. Cum e posibil așa ceva? În concluzie, firma respectivă, trece doar o mică fracţiune în evidențe, în condiţiile în care cât am stat eu acolo cât să mi se aducă cina au fost mai mult de patru clienţi. O astfel de firmă, dacă ne uităm în evidențele contabile, este cu o cifră de afaceri foarte mică, probabil cu un profit modic, dacă nu chiar pe pierdere”, spune Gyorgy Attila.

Reprezentantul MFP a subliniat faptul că, Loteria bonurilor fiscale va avea succes doar dacă oamenii vor fi informați și se vor implica. „Această loterie va crește veniturile statului și va reduce evaziunea fiscală”, spune Gyorgy.

Prima extragere va avea loc în data de 13 aprilie, iar fondul de câștiguri este de 1 milion de lei. Această sumă se va împărți la numărul persoanelor care vor prezenta bonuri câștigătoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.