Gyorgy Attila a fost asaltat cu întrebări de către edilii sătmăreni

Finante1

Finante2

Finante3

Aurelia Fedorca

Dumitru Pop

Gyorgy Attila

Luminita Albu

Revoltați de faptul că Guvernul a schimbat legea bugetelor locale, primarii din județul Satu Mare l-au asaltat azi, 19 februarie, cu întrebări pe secretarul de stat din Ministerul Finanțelor Publice (MFP), Gyorgy Attila, venit într-o vizită de lucru în municipiul, reședință de județ. Acesta s-a întâlnit cu edilii în sala de ședințe al Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Satu Mare.

La întâlnirea de azi au participat și prefectul Eugeniu Avram, președintele Consiliului Județean (CJ) Satu Mare, Adrian Ștef, deputatul UDMR, Kereskenyi Gabor și directorul AJFP Satu Mare, Luminița Albu. De fapt, secretarul de stat a venit să afle de la primari ce modificări propun la legea bugetelor locale.

În luarea de cuvânt, primarul din Turț, Ioan Ciupac, s-a plâns că riscă să rămână fără salarii din luna iunie al acestui an dar și fără bani pentru investiții. Acesta a declarat că nu a primit nicio sumă suplimentară, față de cheltuielile de funcționare pe care le-au primit toate primăriile, și asta în condițiile în care, comuna Turț, potrivit edilului, are 8.000 de locuitori, 70 de km de străzi pe raza localității și mai multe investiții în derulare.

Cel mai critic a fost însă primarul din Odoreu, Dumitru Pop. „Ne-aţi radiat de pe anexă! Pe acea anexă nici măcar nu figurează comunele noastre (face referire la comunele mari din județ). Noi nu existăm! Acum veniţi să ne întrebaţi cum ar trebui împărţiţi banii? De ce nu ne-aţi întrebat înainte? De ce nu aţi făcut o simulare? Ne cereţi acum să completăm formulare, să vă găsim soluţii. Vă rog să duceţi un mesaj al nostru, că această lege produce o discriminare absolută între cetăţenii comunelor noastre. Este şi o clară politică de centralizare a bugetului nici măcar nu mai avem speranţa să primim o minimă susţinere de la Consiliul Judeţean, ci totul vine de la Bucureşti. Cu această lege ne-ați blocat complet. Comunele care au în derulare proiecte europene nu vor mai avea bani pentru co-finanțare”, a declarat Pop.

Gyorgy Attila a spus că vor fi pregătite formulare ce vor ajunge la nivelul primăriilor, rugându-i pe edili să le completeze cu sugestiile pe care le au. Acestea vor fi apoi centralizate și supuse unei analize temeinice.

Un Comentariu la "Gyorgy Attila a fost asaltat cu întrebări de către edilii sătmăreni"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.