Peste 300 de elevi din Supur informați de polițiști despre delincvență juvenilă

elevi

Miercuri, 18 februarie, polițiștii au desfășurat ample activități de prevenire a delincvenței juvenile, în care au fost implicați elevii de gimnaziu, de liceu și din învățământul profesional, din cadrul Liceului Tehnologic „Petru Cupcea” din Supur.

Activitățile au fost susținute de comisarul de poliție Simona Săndulescu și de inspectorul principal de poliție Felicia Hrihorișan, ofițeri în cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare.

Elevii au aflat cu această ocazie ce este delincvența juvenilă, care sunt cauzele și consecințele comportamentelor infracționale ale minorilor, care sunt infracțiunile cu violență, dar și date privind alte infracțiuni pe care minorii din județul nostru tind să le comită, cum este cazul conducerii de autovehicule pe drumurile publice fără permis.

Discuțiile dintre reprezentantele Poliției și elevi, adaptate fiecărei categorii de vârstă, au fost completate de vizionarea unui film educativ care le-a adus în atenție poveștile de viață ale unor tineri care trebuie să suporte consecințele faptelor ilegale pe care le-au comis la un moment dat.

Totodată, în cadrul întâlnirilor, elevii au aflat cum trebuie să reacționeze atunci când sunt în pericol de fi agresați, dar și cum să se ferească de capcanele traficului de persoane.

La activitățile preventive, coordonate la nivelul școlii de consilierul școlar Irina Mureșan, au participat 328 de elevi și opt cadre didactice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.