„Egiptul faraonilor” și-a deschis porțile (Galerie foto)

Egip1

Egipt2

Egipt3

Egipt4

Egipt5

Egipt6

Egipt7

Egipt8

Egipt9

Egipt10

Egipt11

Egipt12

Egipt13

Egipt14

Egipt15

Anunțată pentru prima dată cu mai multe săptămâni în urmă, iar apoi de mai multe ori în ziarul nostru, expoziția dedicată Egiptului antic și-a deschis azi, 19 februarie, porțile la Muzeul Județean Satu Mare.

Evenimentul a fost vernisat în această după-amiază, la ora 17.00, în prezența președintelui Consiliului Județean (CJ) Satu Mare, Adrian Ștef, directorului Muzeului Județean, Liviu Marta și al paleontologului, Ciprian Astaloș. La vernisaj au participat și numeroși sătmăreni, interesați de cultura și civilizația Egiptului antic.

Zeci de statuete, amulete, fragmente de mumie dar și un sarcofag original sunt expuse în sălile de la parterul Muzeului Județean de pe Bulevardul Vasile Lucaciu din Satu Mare. Expoziția intitulată „Egiptul faraonilor” va poposi 3 luni de zile în orașul nostru după care obiectele egiptene vor fi transportate la Carei, unde vor fi expuse pentru alte câteva luni.

Prin informațiile expuse pe panouri, vizitatorii pot afla numeroase detalii despre istoria și cultura egipteană veche, precum și despre legăturile acesteia cu alte spații geografice, inclusiv cu teritoriul României de astăzi.

În cadrul expoziţiei sunt prezentate numeroase piese originale, precum statuete, amulete, scarabei și podoabe aduse de la zece muzee un muzeu din Ungaria (Muzeul „Ferenc Móra” din Szeged) și nouă muzee din România (Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca; Muzeul Național Brukenthal din Sibiu; Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu; Muzeul de Istorie și Arheologie Maramureș din Baia Mare; Muzeul Țării Crișurilor din Oradea; Muzeul Județean de Istorie și Artă din Zalău; Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva; Muzeul Județean Mureș din Târgu Mureș și Muzeul de Istorie din Turda).

Expoziția poate fi vizitată în perioada 19 februarie-10 mai 2015, iar prețul unui bilet de intrare este de 2 lei pentru copii, elevi, studenți și pensionari, respectiv de 3 lei pentru adulți.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.