„Psihosucces Kids”, universitatea celor mici. Reporteri la doar 4 ani, manageri media la 14 ani

444

Au între 4 și 14 ani, dar merg la Universitate … Universitatea „Psihosucces Kids”. Proiectul educațional a prins viață în contextul în care România are mare nevoie de adevărați lideri în toate domeniile de activitate, iar aceștia trebuie formați în spiritul antreprenoriatului încă de mici.

Școala viitorilor lideri, „Psihosucces Kids”, își propune dezvoltarea inteligenței emoționale a copiilor, într-o lume în care iraționalul și stresul predomină viața socială a generației tinere, iar dezvoltarea spiritului de inițiativă, a inteligenței în afaceri reprezintă obiectivul major al acestui proiect educațional.

Primul domeniu de activitate pe care micuții îl exploatează deja este cel al mass-media. Copiii au înființat deja primul lor ziar, Ziarul Psihosucces și îl conduc de la A la Z. Profesorii au ținut să le explice viitorilor lideri că expresia „Nu contează ce faci, contează cât convingi că faci” nu reprezintă doar o banală lozincă, ci un principiu după care aceștia se vor ghida în viață. Una dintre cele mai importante lecții pe care „mini-studenții” au fost nevoiți să le învețe este cum să gestioneze eventualele probleme care pot apărea într-o afacere, inclusiv din perspectivă economică, nu doar editorială.

Psihologul Camelia Stavarache, coordonatorul proiectului educațional „Psihosucces Kids”, afirmă că participanții la acest club sunt copii inteligenți, cu părinți inteligenți și iubitori, preocupați de viitorul lor, dar în acest context poate apărea și un revers al iubirii. „Unii copii suferă de „răsfăț”, de tirania lui „mie, mi se cuvine”. Efectele răsfățului sunt diminuarea autonomiei și scăderea rezistenței la obstacole. În acest sens, a-i învăța să-și facă o afacere, îi pune în situația de a asimila refuzul și dificultățile, de a-și dezvolta stima de sine. De exemplu, nu toți cititorii vor fi încântați de ziarul lor sau nu toate jucăriile se vor vinde la prețul dorit la licitația organizată și condusă chiar de ei. Mulți părinți îmi spun că, imediat după prima lor vânzare, prichindeii de 4-5 ani au cerut în mod spontan să doarmă singuri”, adaugă psihologul Camelia Stavarache.

„Psihosucces Kids” este un club de afaceri și inteligență emoțională pentru copiii între 4-14 ani. Clubul este deschis în centrul Bucureștilor, iar frecvența este săptămânală (două ore pe săptămână). Pe lângă programul de „business kids” (ziarul Psihosucces, licitații cu jucării, cosmetice hand-made etc.), copiii fac experimente științifice, își construiesc propriile jucării, descoperă stelele cu ajutorul telescopului și scriu articole în ziar.

În perioada verii, funcționează programul Tabăra Urbană Psihosucces cu program zilnic (08.00-18.00), cu prânzul luat la restaurant și activități tematice legate de supraviețuire, știință, artă și sport.
Părinții își pot înscrie copiii la „Psihosucces Kids” pe website-ul www.psihosucces.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.