Grevă de avertisment la Primăria Satu Mare

Primaria Satu Mare

Sindicatul „Mintia” al salariaţilor din cadrul unităţilor subordonate Consiliului Local Satu Mare, în calitate de membru al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA), se raliază acţiunii de protest desfăşurată în data de 20 februarie, între orele 10.00 și 10.30.

Prin urmare în acest interval orar Primăria municipiului Satu Mare, Direcţia Impozite şi Taxe Locale, Serviciul Public Comunitar Local Evidenţa Populaţiei şi Serviciul Public Ajutor Social vor opri activitatea, atât cea internă cât şi cea cu publicul.

Ca urmare a faptului că niciuna dintre solicitările făcute nu au fost soluţionate în mod favorabil de către Guvernul României, FNSA a hotărât declanşarea acţiunilor de protest ce presupun întreruperea activităţii în instituţiile administraţiei publice locale (primării şi consilii judeţene) vinery, între orele 10.00 și 10.30.

„Constatăm că după aproximativ doi ani de guvernare, am fost amăgiţi cu promisiuni, aşa cum s-a întâmplat şi în campania electorală din 2012, când actualii guvernanţi au câştigat alegerile cu voturile noastre, promiţând că vor modifica legislaţia prin care Guvernele Boc au distrus tot ceea ce sindicatele din România au construit de la Revoluţia din 1989 încoace. Am mai fost păcăliţi şi cu ocazia alegerilor europarlamentare din 2014 de către clasa politică aflată la guvernare.

Toate aceste motive au generat foarte mari nemulţumiri în rândul salariaţilor din administraţia publică locală şi ne-au determinat să recurgem la acţiuni de protest extreme, în primă fază greva de avertisment, după care vom demara procedura pentru strângerea de semnături în vederea declanşării grevei generale în administraţia publică locală”, se arată într-un comunicat de presă semnat de președintele și secretarul general al FNSA, Valer Suciu, respectiv Bogdan Șchiop.

Dintre revendicări amintim reglementarea şi liberalizarea acordării începând cu anul 2015 a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, în limita bugetelor locale aprobate prin hotărâri de consiliu, în măsura în care aceste instituţii realizează şi sunt finanţate parţial şi din venituri proprii.

O altă solicitare a salariaților se referă la creşterile salariale şi pentru salariaţii din administraţia publică locală din România sau aplicarea, începând cu anul 2015, a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.