O româncă, pe lista celor 100 de candidaţi selecţionaţi pentru o misiune pe Marte

romanca

Andreea, o româncă în vârstă de 34 de ani care locuieşte în Canada, a fost inclusă pe lista celor 100 de candidaţi pentru misiunea spaţială „Mars One”, ce vizează trimiterea în anul 2024 a unui echipaj de astronauţi pentru a coloniza planeta roşie.

Reprezentanții proiectului „Mars One” care vizează trimiterea primilor oameni pe planeta Marte, a anunţat numele celor 100 de candidaţi care s-au calificat mai departe după cea de-a treia rundă de selecţie din acest proiect. Doar 40 dintre ei vor intra în programul de antrenament pentru o călătorie pe Marte, finanţată prin intermediul unei emisiuni TV de tip reality-show.

Cei 100 de candidaţi rămaşi în cursă vor trece de acum înainte prin alte câteva runde de selecţie. Candidaţii vor fi antrenaţi într-o replică a viitoarei reşedinţe marţiene, în care le vor fi testate aptitudinile şi capacitatea de a lucra în echipă.

În final, 40 de candidaţi vor fi aleşi pentru a urma un curs de antrenament specific pentru misiunea propriu-zisă. Ei vor urma un program de pregătire ce are o durată de opt ani, înainte ca telespectatorii acelui reality show de televiziune să voteze şi să decidă componenţa finală a echipajului, care va fi alcătuit din patru persoane.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.