Aurora Gruescu, prima femeie silvicultor din lume

aurora gruescu

Inginerul Aurora Gruescu este prima femeie silvicultor din lume. Gruescu s-a născut la 11 mai 1914, la Oituz, în județul Bacău.

Fiica învățătorului Chiriac Dragomir, a dorit încă din copilărie să urmeze silvicultura, astfel că, în 1933, a dat examen de admitere la facultatea de profil din București.

Și-a practicat meseria din 1938 până în 1973, când s-a pensionat. Numele său a fost legat de primul plan de împădurire națională, a condus lucrările de combatere avio-chimică a dăunătorilor din pădurile infestate din jurul capitalei și a făcut inovații ce s-au confirmat, legate de lucrările de mecanizare în combaterea dăunătorilor.

A fost membru de onoare al Societății „Progresul Silvic”, filiala Prahova, membru de onoare al Asociației Generale a Inginerilor din România, al Ministerului Apei, Pădurilor și Protecției Mediului.
De asemenea, a fost nominalizată de „The American Biographical Institute” pentru titlul de personalitatea anului 1997. A obținut Medalia de Argint la Expoziția filatelică binațională România-Israel.

Rodica Simionescu i-a dedicat o carte intitulată „Legământ cu taina codrilor” apărută în 2001.
Aurora Gruescu a murit în 2005.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.