Consiliul Local a votat bugetul pe 2015 a municipiului Satu Mare

DSCF8642

Consilierii locali au aprobat în ședința extraordinară de azi, 12 februarie, bugetul municipiului Satu Mare pe anul 2015. Bugetul local de venituri și cheltuieli pe acest an al municipiului, reședință de județ este de 259.819.521 lei.

În luarea de cuvânt, consilierul UDMR Maskulik Csaba a mulțumit colegilor săi că și-au însușit o bună parte din propunerile venite din partea formațiunii politice pe care o reprezintă și astfel se evită blocajele intervenite anul trecut în ceea ce privește plata salariilor la instituțiile de cultură, un exemplu elecvent în acest sens fiind Teatrul de Nord. „Mulțumesc că colegii au fost receptivi la asigurarea salariilor la Teatrul de Nord și la Filarmonică”, a declarat Maskulik.

„CSM-ul va rezista cu acest buget doar până la jumătatea anului. Dar problema cea mai gravă, în opinia noastră este că nu există o strategie în ceea ce privește repararea de străzi. Am înțeles că executivul va lucra la această problemă”, a subliniat Maskulik. Potrivit bugetului votat de consilieri, CSM-ului i s-a alocat suma de 2.780.000 lei, din care 180.000 lei reprezintă nivelul maxim al chetuielilor de personal și 2.600.000 lei pentru cheltuieli cu bunuri și servicii.

În altă ordine de idei, consilierul UDMR s-a referit și la reabilitarea Centrului istoric al municipiului Satu Mare „O problemă gravă este reabilitarea Centrului istoric a municipiului Satu Mare. Am înțeles că la nivelul Primăriei există o Comisie de evaluare care, până în prezent nu a făcut nimic. Vrem să impunem un termen ca până la sfârșitul lunii martie, această Comisie de evaluare să prezinte ce a făcut până la acea dată”, a declarat Maskulik Csaba.

La fel ca la ședința de luna trecută, Adrian Albu a adus în discuție necesitatea reparării străzii Depozitelor și stabilirea unei strategii la nivel de municipiu în ceea ce privește reabilitarea arterelor rutiere.

Referitor la buget acesta a declarat că banii sunt puțini și că „încă nu am scăpat de acea meteahnă de rectificare după rectificare. Dacă în domeniul culturii am reușit să asigurăm, de bine de rău, funcționarea instituțiilor, vedem că sunt probleme în domeniul sportiv. La CSM sunt multe secții, iar în ceea ce privește Olimpia trebuie să vedem ce vrem să facem și cu cine vrem să mergem mai departe”, spune Albu.

La capătul celor aproximativ 20 de minute de luări de cuvânt, consilierii prezenți au votat în unanimitate bugetul Municipiului Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.