Dan Gheorghe: „Avem un plan de intervenție în caz de accident aviatic”

plan1

plan2

Șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Someș” Satu Mare, Dan Gheorghe, a prezentat azi, 11 februarie „Planul operațional de intervenție în caz de accident de aviație civilă”. Prezentarea a avut loc în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, întâlnire convocată de prefectul Eugeniu Avram.

Potrivit celor declarate de Dan Gheorghe, planul asigură intervenția rapidă în caz de tragedii aviatice. „Avem un plan de intervenție în caz de accident aviatic. Este necesară antrenarea în acest domeniu, deoarece fluxul de avioane care traversează județul Satu Mare este de 500 de aeronave pe zi. Oricând se poate întâmpla o nenorocire”, a declarat șeful ISU „Someș” Satu Mare.

Planul prezentat conține informații cu privire la instituțiile care trebuie să intervină în asemenea cazuri, situația în ceea ce privește unitățile hoteliere care pot asigura cazarea temporară, situația cu organizarea și dotarea serviciului de ambulanță județean, structuri care pot acorda ajutor medical în caz de urgență și voluntari cu atribuții în asemenea cazuri de urgență.

Anul acesta planul va fi pus în aplicare printr-un exercițiu în caz de urgență la prăbușirea unui avion.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.