Crâmpeie din cultura niponă, la Centrul de Creație din Satu Mare (Galerie foto)

japonezi1

japonezi2

japonezi3

japonezi4

japonezi5

japonezi6

japonezi7

Japonezi8

japonezi9

japonezi10

japonezi11

japonezi12

O acțiune având ca scop promovarea culturii japoneze a avut loc azi, 11 februarie, la Centrul de Creație din Satu Mare. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Ambasadei Japoniei la București.

Organizat sub genericul „Ziua Japoniei”, evenimentul l-a adus la Satu Mare și pe atașatul cultural al Ambasadei Japoniei la București, Takamatsu Nobumitsu, respectiv pe președintele Asociației Cercului „Prietenii Japoniei” din Cluj-Napoca, Kawai Katsutaro. La eveniment au mai participat prefectul județului Satu Mare, Eugeniu Avram, consilierul președintelui Consiliului Județean, Felician Pop, viceprimarul municipiului, reședință de județ, Marcela Papici, respectiv directorul Centrului de Creație, Robert Laszlo.

În luarea de cuvânt, Takamatsu Nobumitsu a mulțumit pentru invitație, subliniind faptul că Japonia are strânse legături culturale și economice cu România. În acest sens, atașatul cultural a vorbit despre cele 150 de companii japoneze care își desfășoară activitatea în țara noastră, societăți comerciale în care lucrează aproximativ 30.000 de persoane.

Evenimentul de azi a constat în reunirea unor crâmpeie ale artei, culturii și tradițiilor japoneze, de la fotografii și renumitele haiku-uri, și până la arta culinară tradițională niponă.
Pe 11 februarie 660 î.Hr., zi identificată astăzi cu „Ziua Fondării Națiunii Nipone”, Jimmu Tenno a fost încoronat ca primul împărat legendar japonez. Domnia acestuia se încheie în anul 585 î.Hr. De fapt, cuvântul tenno înseamnă „suveran ceresc”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.