Biserica Ortodoxă condamnă „Ziua Îndrăgostiților”

Ioan Socolan

„Aşa cum arată ea astăzi, Valentine’s Day nu este Ziua Îndrăgostiţilor, ci a desfrâului şi a jocului de-a căsătoria. Biserica Catolică se dezice de ea. În anul 1998, episcopii catolici din România au dat o declaraţie prin care şi-au exprimat dezacordul”, se arată într-un comunicat remis presei de Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului.

Preoții susțin că această sărbătoare este de fapt o profanare a memoriei Sfântului Valentin. „Din punct de vedere creştin este o profanare a memoriei unui martir şi a virtuţii castităţii faptul de a pune dezmăţul sexual public sub patronajul unui preot sfânt”, se mai arată în documentul citat.

Protopopul ortodox de Satu Mare, Ioan Socolan spune că „noi considerăm că această sărbătoare este o formă de denigrare a valorilor morale românești, creștinești și un atac la adresa familiei, cu impact devastator în educația tinerilor”.

Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului propune ziua de 14 februarie și duminicile din preajma acestei date ca zile de combatere a desfrâului și susținere a „familiei”, instituție esențială a societății.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.