Jocurile slot-machine, legale doar în cazinouri şi agenţii ale Loteriei Române

200544828-001

Propunerea a 100 de parlamentari români prin care se reglementează locul de funcționare a jocurilor de noroc tip slot-machine a primit azi, 10 februarie, avizul Comisiei juridice din cadrul Camerei Deputaților. Potrivit propunerii legislative jocurile de noroc tip slot-maschine vor putea funcționa legal doar în cazinouri și agenții ale Loteriei Române.

Unul dintre inițiatorii proiectului, social-democratul Cornel Iacoban susține că dependența de jocurile de noroc face ravagii în România și că prin acest proiect se încearcă restrângerea acestor jocuri în spații convenționale.

Proiectul a fost respins anterior de Senat, iar Camera este for decizional.

Propunerea legislativă, depusă aproape cu un an în urmă, pe data de 31 martie 2014, prevede că, pentru jocurile de tip slot-machine, numărul minim de mijloace de joc care pot fi exploatate de acelaşi operator economic este de 50 de aparate, în cadrul aceleiaşi locaţii sau în locaţii diferite. Numărul de slot-machine, pentru fiecare locaţie, va fi minimum două mijloace de joc, dar nu mai mult de cinci mijloace de joc, pentru locaţiile autorizate pentru activitatea Companiei Naţionale Loteria Română.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.