AJOFM Satu Mare va organiza cursuri de formare profesională

AJOFM

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Satu Mare și-a propus ca în acest an să realizeze un program amplu de formare profesională pentru șomeri sau alte persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în meseriile solicitate de agenții economici.

În aceste programe vor fi cuprinse 666 de persoane în următoarele meserii: agent de securitate; asfaltator; babysitter; bucătar; coafor; cofetar patiser; comunicare în limba engleză; confecționer asamblor articole textile; contabil; electrician de întreținere și reparații în industria mică; frizer; infirmieră; îngrijitoare bătrâni la domiciliu; inspector resurse umane; instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze; lăcătuș mecanic; lucrător în comerț; lucrător în confecții piele și înlocuitori; lucrător în structuri pentru construcții; lucrător în tâmplărie; manichiură-pedichiură; mecanic auto; ospătar; strungar universal; sudor; stivuitorist și tapițer.

Cursurile vor fi finanțate din bugetul asigurărilor de șomaj și se vor derula fie prin centrele regionale de formare profesională, fie prin furnizori de servicii acreditați. Cursurile vor fi gratuite atât pentru șomerii indemnizați cât și pentru cei neindemnizați.

Persoanele interesate tebuie să se adreseze Compartimentului de formare profesională din cadrul AJOFM Satu Mare, strada Ion Ghica nr. 36, telefon 0261/770237.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.