Lipsă de judecători la Tribunalul Satu Mare

Tribunal

Numărul total de posturi aprobate pentru instanțele din județul Satu Mare este de 202, din care, în prezent, sunt ocupate 195 de funcții. La nivelul Tribunalului Satu Mare, unde este nevoie de cinci judecători.

În ședința de bilanț pe anul 2014, președintele Tribunalului Satu Mare, Nilda Preda Târnoveanu a vorbit despre posturile vacante la nivelul întregii circumscripții. Alături de Târnoveanu, la conferința de presă au mai participat judecătorul Adriana Vîlcu și purtătorul de cuvânt al instanței sătmărene, Remus Nemeș.

Potrivit celor declarate de Târnoveanu, la nivelul Judecătoriei Satu Mare este vacant un post de judecător, la Judecătoria Carei este nevoie de un grefier, Judecătoria Negrești-Oaș nu a re posturi vacante iar Tribunalul Satu Mare își desfășoară activitatea cu un minus de cinci judecători.

În aceste condiții, președintele Tribunalului Satu Mare spune că încărcătura pe un judecător este destul de mare, cei mai solicitați fiind magistrații Judecătoriei Satu Mare, unde unui judecător i-au revenit, în medie anul trecut, 954 de dosare.

În cursul anului trecut instanțele judecătorești din județul Satu Mare au avut de soluționat un număr de 36.252 de cauze, din care 12.032 dosare erau pe stoc la sfârșitul anului 2013 și 24.220 reprezintă dosarele nou intrate. Comparativ cu anul 2013 în care instanțele au avut pe rol un număr de 44.834 cauze, volumul de activitate a cunoscut o scădere cu 8.582 de dosare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.