Județul Satu Mare va semna un parteneriat cu regiunea Piemonte din Italia

CJ1

CJ2

CJ3

O delegație din regiunea Piemonte (Italia) a efectuat azi, 9 februarie, o vizită în județul Satu Mare cu scopul de a pune bazele unei colaborări de lungă durată pe plan economic, cultural și turistic.
În cadrul unei conferințe de presă susținute în sala mică de ședințe a Palatului Administrativ, reprezentanții Consiliului Județean (CJ) Satu Mare, respectiv a regiunii Piemonte și-au exprimat dorința de a pune bazele unui parteneriat între cele două regiuni, respectiv a unei înfrățiri între orașele Tășnad și Acqui Terme din Italia.

Din delegaţia italiană au făcut parte: Franca Roso, viceprimar al oraşului Acqui Terme şi secretar statutar EHTTA; Raffaella Caria, secretar al Primăriei Acqui Terme şi secretar executiv EHTTA; Valentina Mihaela Pascal, psiholog şi profesor psihopedagogic al Centrului de Cultură şi Tradiţie Românească din Torino, membră în Consulta Feminină din Consiliul Regional Piemonte, delegat oficial în relaţia de înfrăţire şi parteneriat internaţional dintre cele două regiuni; Elisabeta Cioata Burduja, profesor şi preşedinte al Centrului de Cultură şi Tradiţie Românească din Torino; Carmine Gelli, preşedinte Confimprese Nord-Vest Italia; Buliman Costel, delegat din partea Confimprese în relaţia comercială cu România și Mario Bocchio, jurnalist.

La întâlnire CJ Satu Mare a fost reprezentat de către vicepreședintele Rudolf Riedl, managerul public al județului, Nicolae Bura, respectiv de consilierul județean, Dăliana Lazăr.

„Se dorește apropierea celor două regiuni, Satu Mare și Piemonte, dar și consolidarea unei relații de lungă durată, pe toate planurile, dintre orașele Tășnad și Acqui Terme. Orașul Acqui Terme, la fel ca Tășnadul este un centru balneo-climateric foarte apreciat. În cursul acestei zile delegația italiană va face mai multe vizite economice la diferite societăți comerciale din Satu Mare, iar apoi membri delegației italiene vor merge la Tășnad, unde vor perfecta această relație pe care au dorit să o facă”, a declarat Rudolf Riedl.

În luarea de cuvânt, viceprimarul orașului Acqui Terme, Franca Roso, a subliniat faptul că cele două orașe au foarte multe în comun și că se dorește să se ajungă cât mai repede la un schimb cultural, economic și turistic între cele două localități.

În cadrul conferinței de presă de azi, președintele Confimprese Nord-Vest Italia, Carmine Gelli, a prezentat scrisoarea de intenție privind încheierea unui parteneriat între cele două regiuni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.