Înscrierea copiilor în clasa pregătitoare şi clasa I, decalată cu o săptămână

copii

Potrivit unui ordin al ministrului Educației, Mihai Sorin Câmpeanu, calendarul înscrierii în învățământul primar a fost decalat cu o săptămână față de cel propus inițial. Astfel, prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare începe în data de 16 februarie, iar cea în clasa I în 23 februarie.

Conform noului calendar propus de ministerul Educației, în intervalul 16-27 februarie, vor fi organizate în şcoli întâlniri pentru informarea şi consilierea părinţilor copiilor din grădiniţă care vor fi cuprinşi, în anul şcolar 2015-2016, în învăţământul primar.

În perioada 18-26 februarie, va fi organizată în şcoli „Ziua porţilor deschise”, în care părinţii şi copiii pot vizita spaţiile dedicate activităţilor claselor pregătitoare şi pot purta discuţii cu personalul unităţii de învăţământ.

În intervalul 23 februarie-13 martie, vor fi completate de părinţi, online sau la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor, cererile-tip de înscriere.
Pe 20-21 martie vor fi afişate listele cu candidaţii înmatriculaţi, locurile rămase libere şi copiii neînscrişi după prima etapă.

Locurile rămase libere după prima etapă şi procedura de repartizare în cea de-a II-a etapă de înscriere vor fi afişate, la unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratului, pe 23 martie.
Cererile de înscriere, în această etapă, vor fi depuse la secretariatul şcolii în perioada 24 martie – 3 aprilie.

Listele finale cu copiii înscrişi în clasa pregătitoare vor fi afişate pe 10 aprilie.
Cererile părinţilor care nu au reuşit să îşi înscrie copiii în niciuna din etape sau orice altă problemă apărută în procesul de înscriere vor fi înaintate inspectoratului şcolar şi soluţionate în perioada 14 – 17 aprilie.

Copiii de 7 ani care nu au fost înscrişi în învăţământul primar în anul şcolar 2014 – 2015 pot fi înscrişi direct în clasa I.

În perioada 23 februarie – 13 martie 2015, vor fi depuse solicitările de înscriere de către părinţii care solicită înscrierea copilului la şcoala de circumscripţie, iar între 23 martie şi 3 aprilie se depun solicitările de înscriere părinţii care solicită înscrierea în altă şcoală decât cea de circumscripţie.

Cererile de înscriere la şcoala de circumscripţie se soluţionează în perioada 16 – 20 martie, iar la altă unitate, în intervalul 7 – 9 aprilie.

Pe 10 aprilie vor fi afişate la fiecare şcoală listele finale ale copiilor înscrişi în clasa I.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.