Incendiu la o casă din Prilog

incendiu

Azi, 6 februarie, la ora 11.34, pompierii sătmăreni au fost anunţați despre izbucnirea unui incendiu la coşul de fum al unei case din localitatea Prilog. La faţa locului s-au deplasat pompierii din Negreşti-Oaș, care au intervenit cu două autospeciale.

Pompierii, au constatat că ardea coşul de fum de la acoperişul casei, cu pericol de propagare la întreg acoperişul, respectiv, casa de locuit. În urma incendiului au ars funinginea şi depunerile din interiorul coşului de fum şi o grindă.

Din primele cercetări reiese că incendiul a fost cauzat de un coş de fum amplasat necorespunzător ori neprotejat termic faţă de materialul lemnos din jurul hornului.

Pentru evitarea evenimentelor nedorite, reamintim cetăţenilor care utilizează pentru încălzirea locuinţelor, centrale termice pe lemn, ori mijloace de încălzire având ca sursă combustibilă lemnul să ia următoarele măsuri specifice de prevenire a incendiilor: verificarea stării de funcţionare a aparatelor şi mijloacelor de încălzire pe lemn, respectiv repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului de depunerile de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.