Polițiștii de frontieră au confiscat bunuri în valoare de peste 79.000 lei

Politia de frontiera

În ianuarie 2015 lucrătorii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră, cei ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie, ai Birourilor Vamale şi ai Sectoarelor Poliţiei de Frontieră au întreprins 92 acţiuni de control. Ca urmare a acestor acţiuni au fost reținute în vederea confiscării bunuri în valoare de 79.945 lei.

Dintre acestea 9.918 pachete de ţigări, 18 litri de alcool și 1,55 metri cubi de masă lemnoasă. Totodată, în luna ianuarie a anului curent au fost abandonate 11.680 fire de ţigări. În urma acestor acţiuni au fost aplicate 17 contravenţii cu o valoare de 46.500 lei. Prejudiciul creat statului român este de 79.945 lei.

Menţionăm că în baza ordinului prefectului nr. 343/2012 este constituit Grupul de lucru pentru contracararea contrabandei cu țigări pe raza județului Satu Mare. Din grupul de lucru condus de prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram fac parte toate instituțiile cu atribuții în acest domeniu, care au întocmit Planul de acțiune și modelul de raportare săptămânal al acțiunilor întreprinse. Pe baza acestor rapoarte săptămânale este întocmit un Centralizator lunar al rezultatelor obținute care este prezentat prefectului județului. Analiza acestor rezultate, obstacolele întâmpinate și propunerile de măsuri sunt discutate apoi în ședințele Grupului de lucru care au loc trimestrial.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.