Reținuți pentru trafic de minori

trficanti

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Oradea şi procurorii DIICOT au descins în locuinţa a doi bihoreni, bănuiţi că ar fi exploatat sexual minore. Cei doi au fost reţinuţi.

Marţi, 3 februarie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au efectuat o descindere la domiciliul a două persoane de 48, respectiv 35 de ani, din localitatea Oşorhei, judeţul Bihor, bănuite de comiterea infracţiunii de trafic de minori.

Cei doi sunt bănuiţi că, în perioada mai – noiembrie 2014, ar fi racolat două minore bihorence de 16, respectiv 17 ani, pe care le-ar fi cazat la domiciliul lor şi le-ar fi exploatat sexual, obligându-le să practice prostituţia pe raza municipiul Oradea.

Tinerele erau instruite cu privire la valoarea tarifelor practicate, iar banii astfel obţinuţi erau încasaţi integral de cei în cauză.

În urma probatoriului administrat, procurorii DIICOT au dispus măsura reţinerii acestora pentru 24 de ore, în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Bihor.

Astăzi, 4 februarie, cei în cauză vor fi prezentaţi la Tribunalul Bihor cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracţiunii de trafic de minori prin obligarea la practicarea prostituţiei. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, riscă o pedeapsă privativă de libertate cuprinsă între 3 şi 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.