Organizația „Caritas” vrea să construiască un cămin de bătrâni în Satu Mare

Caritas

Unul dintre principalele proiecte țintite de către Organizația „Caritas” a Diecezei Satu Mare vizează construirea unui cămin de bătrâni în municipiul, reședință de județ. Potrivit directorului Organizației „Caritas” Satu Mare, dr. Ladislau Lang, proiectul va fi demarat în acest an, însă construcția va fi gata cel mai probabil la începutul anului 2017.

În ședința de bilanț prezentat azi, 4 februarie de conducerea Organizației „Caritas” a Diecezei Satu Mare, dr. Lang a subliniat câteva dintre activitățile desfășurate anul trecut, axându-se totodată și asupra planurilor de viitor. Alători de Lang, la conferința de presă a participat și directorul executiv, Huszti Monika.

Astfel, „Caritas” dorește construirea unui cămin de bătrâni în municipiul Satu Mare, în locul fostei Secții de Psihiatrie de lângă Spitalul Vechi. Proiectul va fi început în acest an, iar conducerea organizației speră ca până în 2017 să fie realizat.

S-a vorbit, de asemenea, despre două proiecte sociale demarate anul trecut. Unul dintre noile proiecte vizează comunitatea romă din Ardud, Turulung și Baia Mare, având ca scop integrarea acestora în societate. În cadrul proiectului vor fi sprijinite aproximativ 1.000 de persoane.

Un alt proiect inițiat anul trecut promovează principiul egalității de șanse în vederea creșterii oportunităților de angajare și dezvoltare profesională a 570 de persoane, majoritatea femei, din regiunile de dezvoltare vest și centru, prin activități de formare profesională.

Totodată, au fost amintite proiectele devenite deja o tradiție pentru „Caritas” Satu Mare, precum: „Maraton de solidaritate” (ediția a VIII-a), „Un milion de stele” (ediția a VI-a), „Zilele profesionale” (ediția a V-a) și „Târgul Moșului” (ediția a X-a).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.