„Neînțelegerea” de Albert Camus, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Satu Mare

NEINTELEGEREA foto Robert Costea (15)

NEINTELEGEREA foto Robert Costea (141)

NEINTELEGEREA foto Robert Costea (199)

Secţia Română a Teatrului de Nord reia spectacolul „Neînţelegerea” de Albert Camus, în regia lui Cristian Ioan. La spectacolul din 7 februarie este valabil abonamentul „Vasile Savinescu” iar la cel de duminică, 8 februarie este valabil abonamentul „Ștefan Mareș”.

Piesa redă în esenţă cumplitele fapte de care pot fi capabili oamenii atunci când sunt guvernaţi de dorinţa de înavuţire, de sentimente de ură şi părăsiţi de iubire.

Reîntors după o lungă absenţă, Jan nu îşi declină adevărata identitate, fiind ucis de mama şi sora sa, care din dorinţa de a lăsa în urmă o viaţă plină de lipsuri săvârşesc mai multe jafuri şi crime, ale căror victime sunt cei cazaţi în micul han pe care acestea îl deţin. „Neînţelegerea” dă tuturor o lecţie despre adevăr, destin şi iubire, în lipsa cărora viaţa noastră este supusă hazardului şi haosului.

„Povestea se apropie foarte mult de ceea ce astăzi apare inscripționat tot mai des pe ecranele televizoarelor înaintea unor filme, când ni se anunță că vom vedea un „thriller”. Tema acestui text, prin întrebările existențiale pe care le propune, prin căutarea disperată a divinității și rostului omului pe lume, se apropie de marile tragedii umane descrise de Shakespeare în „Hamlet” sau Goethe în „Faust”, spune regizorul Cristian Ioan.

Actorii dau viaţă personajelor lui Camus, într-un decor de castel gotic, imaginat de Klara Labancz, pe acordurile melodiei „Avant de mourir”, a lui Georges Boulanger, interpretată de maestrul Rudolf Fatyol.
Preţul biletelor este de 20 de lei pentru adulți, respectiv 15 lei pentru elevi, studenți și pensionari.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.