Sesiunea specială a Bacalaureatului, în perioada 16-29 mai

Bacalaureat

Elevii din loturile naționale care participă la competițiile internaționale vor susține examenul de Bacalaureat în cadrul unei sesiuni special, organizată în perioada 16-29 mai.

Absolvenții de liceu se vor putea înscrie la prima sesiune ordinară a examenului de Bacalaureat între 25 și 29 mai și vor încheia cursurile pe 29 mai.

Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română se va face între 8 și 10 iunie, iar absolvenții de liceu aparținând minorităților naționale vor susține proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă în intervalul 10-12 iunie.

Evaluarea competențelor digitale va avea loc între 15 și 19 iunie, iar proba de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională între 22 și 26 iunie.

Prima probă scrisă, cea la limba și literatura română, va fi susținută în 29 iunie, proba la limba și literatura maternă în 30 iunie, proba obligatorie a profilului — 1 iulie, proba la alegere a profilului și specializării în 3 iulie.

Rezultatele vor fi afișate în 6 iulie, până la ora 12.00, și tot în aceeași zi se vor putea depune contestațiile până la ora 16.00.

Rezolvarea contestațiilor se va face între 7 și 9 iulie. Rezultatele finale, după contestații, vor fi afișate pe 10 iulie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.