Primăria Călinești-Oaș are conturile blocate

Dinu Birtoc

Blocarea conturilor și punerea sechestrului asigurator pe imobilele deținute de Primăria Călinești-Oaș, va avea repercursiuni negative asupra dezvoltării localității, a declarat viceprimarul comunei, Dinu Birtoc, în cadrul unei conferințe de presă susținute azi, 3 februarie.

Potrivit acestuia, a fost instituit sechestru asigurator la cererea Fondului de Garantare a Creditului Rural, pentru o sumă de 4.966.000 de lei, la cererea ANAF, pentru 4.357.000 de lei, la care, susține Birtoc, se va mai adăuga și suma de 1,2 milioane de lei, executare cerută de firma care a efectuat lucrări, neachitate până în prezent.

Viceprimarul comunei spune că „au fost blocate conturile primăriei, s-a pus sechestru pe cele trei școli, pe terenurile din proprietatea primăriei dar și pe alte imobile deținute de instituție”.
Potrivit lui Birtoc toată vina pentru crearea acestei situații o poartă primarul comunei, Gheorghe Copil „din cauza neregulilor comise de acesta”.

Problemele au început când Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit, (actuala Agenție pentru Finanțarea Investițiilor Rurale – AFIR) a descoperit nereguli la proiectul pe Măsura „322” implementat de Primăria din Călinești-Oaș. Viceprimarul Birtoc spune că prin acest proiect se dorea extinderea canalizării, modernizarea unei școli și asfaltarea unor drumuri „dar proiectul nu a fost respectat, și pe alocuri, a fost dublat și de finanțări de la Guvern”. În concluzie, AFIR a reziliat contractul și a trecut la recuperarea banilor.

Până în prezent, nu s-a găsit nicio soluție pentru deblocarea acestei situații. Birtoc spune că sumele sunt foarte mare și că bugetul local nu poate suporta o astfel de datorie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.