Peste 180 de tone de deșeuri electrice, colectate anul trecut în județul Satu Mare

deseuri

Sunând la numărul de telefon 0800 444 800 (apel gratuit din orice rețea de telefonie fixă sau mobil) putem scăpa ușor de deșeurile electrice din gospodării. TelVerde este disponibil zilnic între 09.00 și 17.00.

În anul 2014 au fost înregistrate 435 de apeluri la TelVerde 0800 444 800 în județul Satu Mare. În urma acestor solicitări ale serviciului gratuit de preluare de la domiciliu a deșeurilor electrice, s-au colectat aproximativ 43.000 kg DEEE. Cetățenii județului Satu Mare au contribuit la colectarea a circa 137.500 kg DEEE prin cele 55 de acțiuni de colectare din mediul rural și urban desfășurate pe parcursul anului 2014.

Ce sunt deșeurile electrice? Pe scurt: orice se bagă în priză sau funcționează pe baterii!
De ce trebuie să le colectăm selectiv și să le trimitem la reciclare?

Deşeurile electrice au în structura lor componente non-biodegradabile, ce conţin substanţe toxice, dintre care cele mai periculoase sunt plumbul, mercurul şi cadmiul. Ajunse la groapa de gunoi sau în natură, aceste substanţe poluează solul, aerul şi apa, ne afectează tuturor sănătatea şi pot genera apariţia unor boli precum cancer, alergii, sterilitate, afecţiuni ale inimii. În plus, majoritatea deşeurilor electrice sunt constituite din componente care conţin materiale ce pot fi recuperate și reintroduse în industrie, ca materii prime secundare, pentru a preveni exploatarea irațională a resurselor primare.

Ca să scăpăm corect şi uşor de ele, avem acum la dispoziţie un serviciu naţional gratuit, pentru colectarea selectivă a deşeurilor electrice. Persoanelor juridice li se oferă documentele necesare de casare pentru aparatura electrică şi electronică.

La TelVerde 0800 444 800 (apel gratuit din orice rețea de telefonie fixă sau mobilă) puteți afla informații despre felul în care ne putem debarasa de deșeurile electrice, unde există puncte de colectare, când și unde sunt zile de colectare în localitatea dumneavoastră, precum și alte informații despre colectarea deșeurilor electrice.

TelVerde este un serviciu de preluare gratuită de la domiciliu sau sediu de firmă ori instituţie, a deșeurilor electrice grele sau voluminoase, prin care o echipă locală RoRec vine și ridică deșeurile, transportul fiind gratuit.

TelVerde este disponibil zilnic între 09.00 și 17.00. Comenzile înregistrate sunt onorate în cel mai scurt timp.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.