Percheziții la suspecți de evaziune și spălare de bani

perchezitii

Azi, 3 februarie, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul IPJ Ilfov au efectuat 14 percheziţii la persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat, până în prezent, la aproximativ 75 de milioane de dolari.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Ilfov, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, au efectuat 14 percheziţii la domiciliile şi sediile comerciale ale mai multor persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul comerţului de bunuri de larg consum.

La acţiune au participat peste 150 de poliţişti din cadrul unităţii centrale şi teritoriale ale Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov, sprijiniţi de luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale.

Percheziţiile s-au efectuat pe raza judeţului Ilfov şi a municipiului Bucureşti.

Din cercetări a reieşit că, în perioada martie 2014-ianuarie 2015, reprezentanţii a cinci societăţi comerciale, de tip fantomă, ar fi externalizat suma de 75 de milioane de dolari în China, bani despre care există suspiciunea că ar proveni din comiterea unor infracţiuni de evaziune fiscală.

De asemenea, astăzi, în jurul orelor 15.00, poliţiştii de investigarea a criminalităţii economice Ilfov au depistat, în flagrant delict, un reprezentant al societăţilor comerciale în cauză, care intenţiona să depună suma de 300.000 de dolari la o unitate bancară, bani despre care există suspiciunea că ar proveni din activităţi ilicite şi care ar fi urmat să ajungă în China.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat, până în prezent, la aproximativ 75 de milioane de dolari.

În urma acţiunii, persoanele bănuite de comiterea de infracţiuni au fost conduse pentru audieri, în urma acestora urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.