Dräxlmaier Satu Mare are un nou director general tehnic

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Draxlmaier Group, unul dintre cei mai importanţi producători de sisteme de cablaje pentru industria auto de categoria premium și un important angajator în România, are un nou director în cadrul fabricii de la Satu Mare.

Astfel, începând cu data de 2 februarie, Sorin Ghiță a preluat prelua funcția de director general tehnic al fabricii. Schimbarea la nivel de conducere vine ca urmare a strategiei de dezvoltare a fabricii Dräxlmaier Satu Mare.

Sorin Ghiță (44 de ani) are o experință vastă în domeniul industriei auto din România acumulată în poziții de conducere, activând în cadrul unor fabrici de componente de renume mondial, prezente pe piața autohtonă.

„Sunt onorat să mă alătur echipei Dräxlmaier Satu Mare. Această numire îmi oferă șansa de a lucra pentru unul dintre cei mai mari jucători din piața auto din lume. Cu siguranță vor exista provocări, dar am încredere în noii mei colegi de la Dräxlmaier Satu Mare și sunt convins că vom avea o colaborare excelentă”, a declarat noul director tehnic.

Sorin Ghiță a absolvit Facultatea de Mecanică din Craiova, cu master și doctorat în cadrul aceleiași facultăți. A debutat în industria auto ca Project Manager în cadrul unei companii specializate în producerea de sisteme de distribuție. Prin prisma funcției sale, Sorin Ghiță va conduce activitatea operativă din cadrul Dräxlmaier Satu Mare.

Draxlmaier Group și-a început activitatea în România în anul 1993 și în Satu Mare în 1999. În prezent are peste 15.000 de angajați în 5 arii de producție care sunt, de asemenea, şi centre de dezvoltare: Piteşti, Satu Mare, Timişoara, Hunedoara şi Braşov, plasându-se între cei mai mari angajatori din domeniul auto din România. Doar în primele nouă luni ale anului 2014 au fost angajate aproximativ 1.000 de persoane, în toate cele cinci fabrici din țară.

Compania fondată în 1958, cu sediul în Germania, furnizează celor mai importanţi producători de automobile sisteme de cablaje moderne, interioare luxoase şi componente electrice şi electronice. Draxlmaier Group are peste 55.000 de angajați în mai mult de 60 de fabrici în peste 20 de ţări. Această companie privată, de familie, este unul din liderii furnizorilor de sisteme în segmentul premium al industriei auto şi acoperă ca furnizor de servicii complete întregul proces, de la ideea iniţială până la livrarea unor sisteme şi produse inovatoare.

Compania se bazează pe resurse regenerabile, tehnologie eficientă din punct de vedere ecologic de utilizare a luminii şi concepte de management al curentului electric de înaltă tensiune special dezvoltate pentru sisteme de propulsie convenţionale şi alternative.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.