Voluntarii SNAC au încheiat un an plin de activități

Sanziana Cristea

2.865 de elevi și 130 de cadre didactice au fost implicate anul trecut (2014) în acțiunile de voluntariat organizate în cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară (SNAC). Potrivit directoarei Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Satu Mare, Sînziana Cristea, în 2014, voluntarii au strâns mii de kilograme de legume, fructe dar și alte produse pe care apoi le-au donat persoanelor aflate în dificultate.

Din bilanțul pe 2014 prezentat azi, 2 februarie, de către Sînziana Cristea reiese că, în cadrul Campaniei „Săptămâna legumnelor și fructelor donate”, voluntarii au strâns nu mai puțin de 6.100 kg de legume, 3.591 kg de fructe și 1.258 kg de alte produse.

Tot în acest context, al voluntariatului, se înscrie și organizarea celei de-a VII-a ediții a Galei Voluntarilor SNAC, a campaniilor de sprijinire a persoanelor defavorizate, respectiv organizarea de seminarii tematice.

Referitor la obiectivele pe 2015, șefa CJRAE a vorbit despre: organizarea campaniei de prevenire a consumului de droguri în rândul elevilor, cursurile de educație parentală, evaluarea psihosomatică a preșcolarilor, organizarea campaniei „Îmi construiesc viitorul”, etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.