Sejururi de tratament balnear pentru pensionari

Eugenia-Sabau1

Începând din data de 16 februarie 2015, pensionarii vor beneficia de sejururi de tratament balnear. În acest an se vor acorda aproximativ 220.000 de locuri în stațiunile balneare, cu 10.000 mai multe față de 2014.

Potrivit directorului Casei Județene de Pensii (CJP) Satu Mare, Eugenia Sabou, în 2014 județului Satu Mare i-au fost repartizate un număr de 4.576 de bilete de tratament iar procentul de valorificare pe anul trecut a fost de 91,85%.

Actul normativ stabilește că pot beneficia de tratament balnear pensionarii și asigurații din sistemul public de pensii, în limita locurilor disponibile. Biletele de tratament sunt acordate în baza criteriilor stabilite anual.

Cererile se depun la Casa de Pensii din raza de domiciliu a solicitantului, iar durata de sejur va fi de 16 zile.

În cursul lunii februarie și martie vor fi alocate bilete de tratament în unitățile proprii ale Casei Naționale de Pensii Publice, respectiv în stațiunile: Amara, Buziaș, Covasna, Geoagiu, Olănești, Lacul Sărat, Nicolina Iași, 1 Mai, Pucioasa, Moneasa, Bizușa, activitatea în aceste stațiuni fiind realizată de Societatea Comercială de Tratament Balnear și Recuperator.

Casa Națională de Pensii Publice urmează să demareze procedura de licitații pentru achiziția publică de servicii de tratament balnear cu operatorii de servicii pentru celelalte stațiuni din țară.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.