Școala de Arte vrea să se mute într-un nou spațiu

Adrian Stef si Mircea Deac

„Nu avem un sediul propriu pentru Școala de Arte. Ne confruntăm cu această situație de ani de zile. În actuala locație suntem în chirie. Împreună cu Primăria Satu Mare și cu Inspectoratul Școlar Județean încercăm să găsim o soluție la această problemă”. Declarația a fost făcută de către președintele Consiliului Județean (CJ), Adrian Ștef, în cadrul ședinței de bilanț pe 2014 a Școlii de Arte Satu Mare.

Alături de Ștef la ședința de azi, 2 februarie, a participat și managerul instituției de învățământ, Mircea Deac.
„Sperăm să rezolvăm problema în acest an pentru ca școala să aibă sediul ei, în care apoi să putem investi”, a precizat Ștef.

În luarea de cuvânt, Mircea Deac a subliniat faptul că, în prezent Școala de Arte are peste 700 de cursanți, însă numărul acestora ar crește în condițiile în care instituția ar avea mai mult spațiu la dispoziție. „Dacă am avea mai mult spațiu, am putea atrage, chiar și 1.000 de cursanți pe an”, spune Deac.

Chiria aferentă actualului spațiu se ridică la suma de 5.200 lei pe lună. „Chiria este totuși una rezonabilă. Le-am explicat celor de la Episcopia romano-catolică faptul că noi acolo facem acte culturale, și că nu ar fi bine să crească chiria”, spune Deac.

Există mai multe variante pentru găsirea unui nou spațiu. Deac spune că una dintre variante vizează Școala nr. 5 de pe strada Wolfenbutel dar mai există și posibilitatea cumpărării imobilului în care funcționează în prezent instituția de învățământ „pentru a-l putea extinde”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.