Rider-ul sătmărean Mani Gyenes, premiat de Consiliul Județean Satu Mare

mani Gyenes

Mani Gyenes1

Mani Gyenes2

În urma rezultatelor obținute la Raliul Dakar 2015, rider-ul sătmărean Emanuel (Mani) Gyenes, a fost azi, 2 februarie, felicitat și premiat de către conducerea Consiliului Județean (CJ) Satu Mare. Alături de Mani, la conferința de presă festivă au participat președintele CJ, Adrian Ștef, respectiv vicepreședintele aceleiași instituții, Mircea Govor.

Sportivul sătmărean a fost recompensat de CJ cu suma de 10.000 de lei.

„Este o onoare pentru noi să avem un asemenea sportiv precum Mani Gyenes. Este un sătmărean de-al nostru care a adus cinste atât județului cât și României”, a declarat șeful CJ.

Rider-ul a fost felicitat și de vicepreședintele Mircea Govor, care i-a mulțumit pentru tot ceea ce a făcut și face pentru județul Satu Mare și pentru România. Mai mult decât atât, Mircea Govor a propus ca pe viitor, Consiliul Județean să finanțeze integral o competiție importantă la care urmează să participe Mani.

Vă reamintim că, Emanuel Gyenes a obținut cea de a doua victorie a sa în Raliul Dakar după ce s-a impus la clasa „Maraton” și în ediția 2015. La revenirea după o absență de doi ani, Mani a izbutit și locul 21 în clasamentul general al raliului.

Ediţia din acest an a Raliului Dakar a debutat pe 4 ianuarie în Buenos Aires, iar concurenții au avut de parcurs de 9.295 de km, prin Argentina, Bolivia și Chile.

Mani Gyenes a debutat în Dakar în 2007, la aproape 23 de ani și s-a clasat pe locul 46 la general și 9 la debutanți. Ediția din 2015 a reprezentat a cincea sa participare în raliu și a patra din America de Sud.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.