Traficanți de țigări, duși la Tribunal pentru arest preventiv

traficanti

traficanti1

UPDATE: Cei şase traficanţi de țigări au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile.

Șase persoane, printre care două femei și patru bărbați cercetați pentru trafic de țigări, au fost duse azi, 30 ianuarie, la Tribunalul Satu Mare cu propunere de arestare preventivă. Cele șase persoane au fost reținute în urma perchezițiilor efectuate joi, 29 ianuarie, în zona municipiului Carei.

Cel mai periculos traficant de țigări din nord-vestul României, Andrei Lakatos, zis Tono, a scăpat și de această dată, însă soția acestuia, Ileana, a fost reținută de către oamenii legii.

Joi, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea – SCCO Satu Mare şi procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Satu Mare au efectuat 19 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Satu Mare și Zalău, la membrii unei grupări infracţionale specializată în contrabandă.

La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul Poliției municipiului Carei, precum şi jandarmi.

Au fost puse în executarea 19 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la audieri.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate 165.800 de fire de ţigarete, 18 kg de tutun vrac, 45 de litri de alcool, 247.241 de lei, 143.000 de forinți şi 1.600 de euro, bani proveniţi din activitatea infracţională.

Din cercetări a reieşit că gruparea infracțională acţiona pe raza municipiului Carei.

Procurorii DIICOT au reţinut 16 persoane (14 cetăţeni români şi doi cetăţeni unguri), pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă în formă continuată.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii şi Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.