Cod galben de ploi și vânt la Satu Mare

Cod

Meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru 18 judeţe din jumătatea de vest a ţării, unde începând de azi (30 ianuarie) după-amiază şi până sâmbătă (31 ianuarie) dimineaţă va ploua, la munte va ninge şi se va depune un strat consistent de zăpadă, iar vântul va atinge la rafală viteze de 70-90 de kilometri pe oră. Avertizarea vizează și județul Satu Mare.

Potrivit avertizării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) precipitaţiile vor cuprinde cea mai mare parte a ţării, în regiunile vestice şi nord-vestice, cantităţile de apă vor fi în jur de 15 litri pe metru pătrat şi izolat, iar în Carpaţii Occidentali, Carpaţii Meridionali şi în Subcarpaţii Getici, peste 35-40 de litri pe metru pătrat.

Precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare se vor semnala, sâmbătă dimineaţă, local şi în nord-vestul şi centrul teritoriului.

Avertizarea cod galben a fost emisă pentru judeţele: Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Cluj, Bihor, Alba, Hunedoara, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Braşov şi Sibiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.