Dr. Paula Mare: „Din cauza radiațiilor, nu este bine să se facă un număr mare de CT-uri”

Dr. Paula Mare

Sătmărenii sunt nemulțumiți din cauza defecțiunilor frecvente înregistrate la Computer Tomograful (CT) aflat la Spitalul Județean. Potrivit directorului medical al Spitalului Județean Satu Mare, dr. Paula Mare, în cursul anului trecut CT-ul a fost nefuncțional aproximativ 30 de zile.

În ultimele zece zile CT a fost nefuncțional din cauza unei defecțiuni la masa aparatului, survenit în urma unor manevre greșite. „După câte știu masa a ajuns aseară din SUA la Cluj, iar în cursul zilei de azi (29 ianuarie), va sosi în Satu Mare iar CT va fi din nou funcțional”, a declarat dr. Paula Mare.
Directorul medical al Spitalului Județean Satu Mare atrage totuși atenția asupra pericolelor la care se expun pacienții în cazul examinărilor frecvente cu CT-ul.

„Au mai fost perioade cân. aparatul nu a funcționat fără să fie defect. Periodic, tubul acestuia se suprasaturează cu radiații, și atunci trebuie schimbat. Pe această cale doresc să atrag atenția sătmărenilor asupra pericolelor la care se expun în cazul examinărilor multiple la CT. Vreau să vă spun că o singură examinare echivalează cu radiațiile asimilate în decurs de 3 ani în condiții normale. Nu este bine să se facă un număr mare de CT-uri. De multe ori vin la noi la UPU pacienți supărați că nu li s-a făcut nici măcar un CT. Oamenii trebuie să știe la ce se expun în cazul examinărilor multiple cu Computer Tomograful”, a declarat directorul medical al Spitalului Județean.

Din evidențele spitalului reiese că anul trecut au fost examinate nu mai puțin de 40.000 de persoane cu Computer Tomograful.

Un Comentariu la "Dr. Paula Mare: „Din cauza radiațiilor, nu este bine să se facă un număr mare de CT-uri”"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.