Alte examene Cambridge din 2015?

examene

În această lună (ianuarie 2015), Cambridge English Language Assessment a introdus o nouă versiune pentru două dintre cele mai populare examene ale sale – Cambridge English: First (FCE) și Cambridge English: Advanced (CAE).

Vestea este îmbucurătoare, întrucât testele se vor mai accesibile, păstrând însă gradul de dificultate specific fiecărui nivel: intermediar superior (B2), respectiv avansat (C1). Vor fi testate în continuare deprinderile esențiale pentru învățarea unei limbi străine: citit, scris, ascultat și vorbit, însă numărul de părți se va reduce de la cinci la patru.

Schimbările cheie în formatul testului le reprezintă în primul rând fuzionarea a două secțiuni, „Reading” și „Use of English”, precum și înlocuirea imaginilor din partea a treia a secțiunii de „Speaking” cu mesaje scrise. Astfel, după noul format, durata unui test va fi redusă cu 30 minute la FCE și 40 minute la CAE.

O altă noutate o reprezintă modalitatea de raportare a scorului obținut, noile certificate arătând în mod explicit nivelul la care se situează fiecare candidat, conform cadrului Comun European de Referință pentru Limbi.

Examenele Cambridge English sunt echivalate cu probele lingvistice din cadrul Bacalaureatului, iar începând cu anul acesta, elevii care vor să urmeze un liceu cu profil bilingv, vor avea posibilitatea să își echivaleze certificatul Cambridge cu examenul de limba engleză din cadrul admiterii la acest profil.

Pentru a veni în sprijinul celor care doresc să se familiarizeze cu noul format al examenelor, EUROLINGVA Examinations Centre organizează pretestări gratuite ale acestor examene în luna martie. Pentru programul exact al pretestărilor gratuite puteți solicita informații prin e-mail la adresa office@eurolingva.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.