Adriean Videanu, reținut de DNA

Videanu

Fostul ministru Adriean Videanu, a fost reţinut în această seară (joi, 29 ianuarie) de procurorii DNA, în dosarul fostei şefe a DIICOT Alina Bica.

Potrivit procurorilor, Alina Bica, în calitate de procuror-şef al DIICOT, ar fi ridicat pe 25 februarie 2014, în mod abuziv, sechestrul aplicat asupra unui număr de 80 acţiuni care valorau 277.000 lei, deţinute de Videanu la SC Titian Mar SA.

Videanu este acuzat de complicitate la abuz în serviciu.

Sechestrul asupra acţiunilor sale a fost pus în dosarul în care Videanu este cercetat de DIICOT, alături de alte persoane, pentru crearea unui prejudiciu de 11.000.000 de dolari şi punerea în pericol a sistemului energetic naţional pe segmentul gazelor naturale.

Anchetatorii spun că prin ridicarea sechestrului Bica l-ar fi ajutat pe Videanu să-şi pună la adăpost acţiunile sechestrate şi să obţină foloase necuvenite, de 277.000 de lei, prin înstrăinarea lor.

Videanu a fost azi la DNA, fiind citat pentru a fi audiat, în contextul în care numele lui ar fi fost menţionat de fostul ministru Gabriel Sandu în declaraţiile date de acesta în dosarul Microsoft.

Un Comentariu la "Adriean Videanu, reținut de DNA"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.