O firmă din Baia Mare și-a adjudecat o licență regională de televiziune digitală pe județul Satu Mare

Firma

Cinci firme, printre care și Digital Video Broadcast Baia Mare și-au adjudecat nouă licențe regionale de televiziune digitală. Licențele sunt valabile pe o perioadă de zece ani, începând din luna iunie 2015.

Astfel, firma 2K Telecom a primit cinci multiplexuri regionale (patru în București și unul în Ploiești), iar celelalte companii câte un multiplex(Radio M Plus – Iasi, Regal – Ramnicu Valcea, Cargo Sped – Sibiu, Digital Video Broadcast – Satu Mare).

Câștigătorii multiplexurilor regionale vor putea să furnizeze servicii comerciale de transmisie a programelor de televiziune după data de 17 iunie 2015, iar până la data de 1 mai 2017 aceștia trebuie să pună în funcțiune cel puțin un emițător în fiecare zonă de alocare.

Multiplexul digital reprezinta un grup de programe de radiodifuziune si televiziune, servicii multimedia suplimentare si alte date asociate de identificare transmise de la statiile de emisie catre utilizatorii finali pe cale radio terestra, utilizand modulatie digitala in limitele unui canal de televiziune standard/bloc de frecventa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.