Întreprinderi sociale pentru persoanele defavorizate

Intreprindere

Patru întreprinderi sociale în cadrul cărora vor lucra doar persoane ce aparțin grupurilor defavorizate vor fi înființate în județul Satu Mare, în cadrul unui proiect european ce vizează regiunile de nord-vest, vest și centru din România. Managerul de proiect, Mariana Dragoș, a declarat azi, 28 ianuarie, că inițiativa este una foarte nouă pentru România și are ca scop motivarea persoanelor defavorizate.

În cadrul ședinței de bilanț pe 2014 a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Satu Mare, managerul proiectului, Mariana Dragoș a subliniat faptul că „în judeţul Satu Mare vor fi înfiinţate patru structuri ale economiei sociale. Este vorba despre o întreprindere pentru arhivare digitalizată, una pentru fabricarea cutiilor şi produselor din carton, una pentru dezvoltarea meşteşugurilor tradiţionale pentru romi, şi una pentru tinerii care urmează să părăsească sistemul de protecţie a copilului, care prevede înfiinţarea unui atelier de tâmplărie şi a unuia de croitorie, în Halmeu”.

Potrivit interlocutoarei, aceste întreprinderi sociale trebuie înființate în decurs de un an de zile, iar finanțarea este de 200.000 de euro pentru fiecare întreprindere. „Managerii acestor întreprinderi sociale vor fi selectaţi din rândul persoanelor vulnerabile. Aceștia vor trebui să angajeze, din cadrul cadrul categoriilor defavoriozate, cel puțin zece persoane”.

În regiunea de nord-vest a țării vor fi înființate șapte asemenea întreprinderi sociale, dintre care patru în județul Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.