Campania „O Cană de Fericire” aduce un bilirubinometru Secției de Neonatologie a SJU

Cana de Fericire

Azi, 28 ianuarie, membrii cluburilor Rotaract, Rotary şi Interact Satu Mare au făcut o vizită la Secția de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență (SJU) pentru a preda bilirubinometrul transcutanat achiziționat cu sprijinul sătmărenilor și a sponsorilor care au susținut campania „O Cană de Fericire!”.

Aparatul a costat 17.298 lei, iar de acesta vor beneficia nou-născuții diagnosticați cu icter patologic, una dintre afecțiunile serioase care pot să apară la copiii născuți prematur. Cu ajutorul bilirubinometrului, medicii nu vor mai fi nevoiți să înțepe copiii și să recolteze probe de sânge în repetate rânduri în procesul de monitorizare a icterului. Astfel, cu măsurători de câteva secunde, fără durere (screening non-invaziv) se poate interveni la timp pentru a preveni leziunile cerebrale.

Între 5-22 decembrie 2014, în fața Hotelului „Dana II”, clubul Rotaract, alături de Rotary și Interact, a desfășurat campania caritabilă „O Cană de Fericire!”. Seară de seară, membrii clubului au răsplătit contribuția sătmărenilor la sănătatea nou-născuților cu vin fiert, ceai, ciocolată caldă, turtă dulce, fursecuri, felicitări și obiecte lucrate manual de copii cu dizabilități.

Conform unui program prestabilit, tineri artiști sătmareni au cântat live: Ansamblul „Cununiţa”, Ansamblul „Sânzienele”, Asociaţia Culturală „INEDIT 87 NORD”, Iulia Iepure, Leno Studio Production Services (Ștefania Aniţaş, Georgiana Avornicitii, Betti Bertici, Andreea Lucuţ, Patrick Pop, Alesia Mândruţ), Lucia Bura, Marian Buzilă, „8 Minutes”, Raluca Dumitru, Tincuţa Fernea, Tudor Toduţ, Vlad Deac și „XXL Band”.

„Suntem recunoscători tuturor sătmărenilor care au trecut pe la căsuța noastră cu bunătăți. Am ascultat muzică bună împreună și ne-am încălzit cu o băutură fierbinte cu un scop bun. Proiectul „O cană de fericire!” ne-a depășit așteptările în ceea ce privește entuziasmul cu care a fost primit. Asta dovedește că orașului îi lipsea acest gen de activitate în prag de Crăciun. Le mulțumim pentru eforturi tinerilor talentați care au întreținut atmosfera cu muzică live. La succesul campaniei au contribuit considerabil sponsorii și partenerii media. Le mulțumim încă o dată!”, a declarat Laura Iosif, președintele Clubului Rotaract Satu Mare.

Înființat în anul 2005, Clubul Rotaract Satu Mare este format din tineri cu vârsta între 18 și 30 de ani, care se implică în activităţi constructive, ce contribuie la dezvoltarea lor personală, pentru a răspunde nevoilor fizice și sociale ale comunității din care fac parte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.