Bugetul județului Satu Mare, adoptat de consilieri

Buget

Sedinta CJ

Consilierii județeni au aprobat în ședința de azi, 28 ianuarie, bugetul pentru anul în curs. Valoarea acestuia este de 123 de milioane de lei. Trebuie precizat faptul că, consilierii PNL s-au abținut de la vot.

De altfel, ședința a întârziat aproximativ 40 de minute „din cauza consilierilor UDMR”, a declarat președintele Consiliului Județean (CJ) Satu Mare, Adrian Ștef. Se pare că inițial consilierii nu s-au înțeles pe marginea bugetului pe 2015.

În luarea de cuvânt, Radu Giurcă și-a motivat abținerea de la vot prin faptul că materialul legat de buget le-a fost transmis târziu și că nu au avut timp să-l parcurgă în mod corespunzător.

„Este vorba de suma de 123 milioane lei. Avem 12,6 milioane lei pentru investiţii, nu sunt incluse aici sumele ce vor veni prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, nu vorbesc de sumele care vor veni din fonduri europene. Am păstrat acest interes pentru sănătate, cred că se justifică, vrem cât mai repede să avem condiţii decente în sistemul de sănătate din judeţul Satu Mare”, a declarat Ştef.

Totodată, pe lângă buget, spitalele din județ au solicitat suma totală de aproape 34 de milioane de lei pentru achiziționarea de aparatură medicală.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.