Virgil Enătescu: „Spitalul Județean a avut un electroencefalograf, dar acesta a dispărut”

EEG

În cadrul ședinței de azi, 28 ianuarie a Consiliului Județean (CJ) Satu Mare, acad. dr. Virgil Enătescu a solicitat alocarea a 10.000 de euro pentru achiziționarea unui electroencefalograf (EEG), aparat indispensabil în cazul prelevării de organe.

Medicul sătmărean susține că Spitalul Județean Satu Mare nu poate efectua prelevare de organe deoarece instituția nu are un asemenea aparat, indispensabil pentru constatarea morții cerebrale. Mai mult decât atât, Enătescu spune că în urmă cu aproximativ 5 ani de zile, spitalul avea unui asemenea electroencefalograf, dar acesta nu a fost pus niciodată pus în funcțiune „și la un moment dat a dispărut”.

„Dacă am avea un electroencefalograf am putea face prelevare de organe la Satu Mare care ar aduce nu venituri mari, ci venituri uriașe. Spitalul Județean a avut un electroencefalograf, dar acesta a dispărut. Cine îl folosește? Un asemenea aparat costă maxim 10.000 de euro și solicit să fie inclus pe lista de necesar a Spitalului Județean”, a declarat academicianul sătmărean.

Directorul economic al Spitalului județean, Alina Micu, spune că investiția este deja prevăzută din fonduri alocate de Ministerul Sănătății.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.