Clădirea fostei Școli nr. 13 de pe strada Botizului, va fi reabilitată în acest an

Incluziune

Clădirea fostei Școli nr. 13 de pe strada Botizului va fi modernizată în cursul acestui an. Potrivit celor declarate de președintele Consiliului Județean (CJ) Satu Mare, Adrian Ștef, valoarea proiectului este de 4 milioane de lei. Acesta a fost trimis spre finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

„Investiția are șanse mari să fie finalizată în cursul acestui an”, a declarat șeful CJ în cadrul ședinței de bilanț a Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Satu Mare. După finalizarea investiției, școlile cu nevoi speciale vor fi mutate în noua locație.

În altă ordine de idei, șefa Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Satu Mare, Ramona Costin, a declarat că anul trecut, 266 de elevi sătmăreni cu cerințe educative speciale au beneficiat de programele de recuperare psihopedagogică. De aceste servicii au beneficiat elevii de la cele șapte școli din municipiu, și nouă unități de învățământ din județ.

De asemenea, un număr de 266 de elevi au fost incluși în programe de recuperare psihopedagogică, din care 181 au luat parte la activități de învățare individualizată și 85 de elevi au fost monitorizați de către 17 profesori specializați în acest domeniu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.