2014 – un an plin de evenimente culturale pentrul Centrul de Creație Satu Mare

Centru

Festivalul Folcloric „Sâmbra oilor” (a 58-a ediție) de la Huta Certeze, Festivalul cântecului și dansului codrenesc „Oțeloaia” (a 58-a ediție) de la Homoroade sau Festivalul folcloric al naționalităților (a 24-a ediție) de la Bogdand, sunt doar câteva dintre evenimentele de anvergură organizate anul trecut (2014) de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) cu sprijinul Consiliului Județean (CJ) Satu Mare.

Detalii referitoare la acțiunile organizate în 2014 de CJCPCT Satu Mare au fost prezentate azi, 27 ianuarie, de către directorul instituției, Robert Laszlo. Alături de Laszlo, la ședința de bilanț a participat și șeful CJ, Adrian Ștef.

Din documentul prezentat reiese că anul trecut conducerea instituției a organizat peste 200 de evenimente culturale, la care au participat zeci de mii de sătmăreni.

În ceea ce privește obiectivele pe 2015, Robert Laszlo a declarat că în acest an se dorește renovarea și mansardarea sediului CJCPCT, achiziționarea unui microbuz dar și organizarea de evenimente culturale care să antreneze cât mai mulți sătmăreni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.