Agresivitatea-forță sau slăbiciune?

Elevi1

Elevi2

Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au susținut o nouă sesiune informativă în fața elevilor Colegiului Tehnic „UNIO-Traian Vuia”, în cadrul proiectului început în 2014, „Agresivitatea-forță sau slăbiciune?”. Proiectul presupune organizarea unor dezbateri cu elevii pe tema agresivității în rândul adolescenților, fiecare întâlnire din cele patru programate, aducând în atenția participanților anumite aspecte legate de agresivitate.

În cadrul activității desfășurate săptămâna trecută, inspectorul principal Felicia Hrihorișan, ofițer sociolog al IPJ Satu Mare, le-a prezentat elevilor cauzele agresivității, dar și modalitățile corecte de reacție în fața comportamentelor agresive ale celor din jur. Elevii au recunoscut o serie de cauze ca fiind surse ale propriilor comportamente agresive, printre care jocurile video și jocurile de noroc, au fost identificate de o parte semnificativă a celor prezenți. Alte cauze ale agresivității crescute printre care bolile psihice, consumul de substanțe excitante (cola, energizantele, cofeina), hipoglicemia, durerea, bolile cronice, au fost, de asemenea, dezbătute cu cei peste 60 de elevi prezenți în amfiteatrul școlii.

O altă activitate preventivă cu caracter mai deosebit a fost organizată și la Colegiul Tehnic de Construcții și Telecomunicații „Ion I. C. Brătianu”. Tema propusă de polițiști a fost legată de criminalitatea informatică, respectiv „Modalitățile de protejare a cardurilor bancare și a datelor personale în spațiul virtual”.

Elevii din clasa IX-a E, învățământ profesional, alături de diriginata clasei, prof. Carmen Moș și directorul educativ prof. Roxana Groza, au aflat despre cum trebuie să-și protejeze cardurile bancare de furturi și de utilizarea frauduloasă a acestora, dar și despre alți factori de risc care pot conduce la victimizare, incluzând modalitatea de alegere a parolelor prin utilizarea unor date postate pe profilurile de socializare sau modul de păstrare a cardurilor, respectiv a parolelor utilizate.

Au fost, de asemenea, aduse în discuție informații referitoare la cumpărăturile online, participanții aflând date importante despre cum pot fi acestea făcute în siguranță.

Activitățile preventive desfășurate de polițiștii sătmăreni vor continua și săptămâna viitoare, atât în școli gimnaziale, cât și în licee.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.