Unirea Principatelor Române, sărbătorită la Carei

Carei

Biblioteca Municipală din Carei a găzduit un eveniment dedicat aniversării a 156 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române. Cu acest prilej, elevi ai claselor a VII-a A, a VIII-a B și a VIII C de la Școala Gimnazială Nr.1, coordonați de profesorii Maria Bisztriczki și Manhertz Herman, au pregătit un moment dedicat marii sărbători. Le-au fost alături elevii clasei a IX-a C de la Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu”, însoțiți de profesoara Rodica Blideran.

Evenimentul a debutat cu un scurt cuvânt de bun venit rostit de bibliotecara Corina Nuna. Au urmat elevii Denisa Bolba, Alexandra Balog și Bendel Ervin care au prezentat eseuri despre importanța evenimentului evocat în limbile română, maghiară și germană. Momentul artistic a fost susținut de elevii Silvasi Genifer, Baumli Iulia, Tania Rus și Cristian Egli care au recitat poezii dedicate „Micii Uniri”.

La final, cei prezenți s-au prins într-o simbolică Horă a Unirii ce s-a alăturat gericului expoziției de carte dedicate evenimentului „Uniți în cuget și simțiri – 24 ianuarie 1859”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.