Țigări de contrabandă ascunse în recipiente din plastic

Halmeu1

Halmeu2

Halmeu3

Un tânăr de 26 de ani din Satu Mare s-a ales cu dosar penal după ce a încercat să aducă în țară țigări de contrabandă de proveniență ucraineană pe care le-a ascuns în mai multe recipiente din plastic. Tânărul a fost prins și sancționat de polițiștii de frontieră din Halmeu.

Existând suspiciuni că transportă ţigări de provenienţă ucraineană oamenii legii au decis să controleze amănunţit mașina acestuia. După ce şoferul a parcat maşina în zona destinată controlului, acesta crezând că nu este observat, a aruncat peste gardul perimetral două recipiente din plastic în care se aflau ţigări.

În continuare, polițiștii au ridicat recipientele în care erau 500 de pachete ţigări şi s-a trecut la controlul amănunţit asupra maşinii, în care au mai fost descoperite 450 pachete ţigări.

Șoferul a declarat că l-a rugat un cetăţean să i le treacă prin punct, urmând să primească şi el o parte din presupusa marfă.

Drept urmare, sătmăreanul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei, ţigările în valoare de aproximativ 4.300 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul în cauză a fost reţinut de către autoritatea vamală până la plata amenzii.

Tânărul s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la contrabandă, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.