Program pentru monitorizarea dezvoltării preșcolarilor

Copii

5.000 de preșcolari din Satu Mare vor fi evaluați de specialiști și de educatoare pregătite și instruite la cursurile de specialitate în cadrul unui program inițiat de Primăria Satu Mare și coordonat de Asociația Surorile de Caritate Sfântul Vicențiu prin Centrul Fericitul Schefler Janos. Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Satu Mare sunt parteneri în acest demers.

La conferința de presă în cadrul căreia s-a prezentat proiectul în sine au participat primarul Dorel Coica, consilierul local Maskulik Csaba, dar și reprezentanții asociațiilor coordonatoare și ai instituțiilor partenere.

În cadrul acestui program, pe parcursul a trei ani de zile, copiii sătmăreni vor fi evaluați în scop de prevenție pentru depistarea unor semne sau simptome care poate să fie un factor de risc în dezvoltarea ulterioară a micuților.

Astfel, în anul şcolar 2014-2015 vor fi evaluaţi 1.000 de copii din grupele mici şi alții 1.000 din grupele mari. Acești copii vor fi reevaluați în anul educațional 2015-2016 și încadrați în grupele mijlocii, respectiv clasele pregătitoare. De asemenea vor fi incluși în program și alți copii. În anul şcolar 2016-2017 vor fi evaluaţi cinci mii de copii din grupele mici, mijlocii şi mari, din clasele pregătitoare şi clasele întâi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.