Primarul, viceprimarul și consilierii din Certeze, duși cu mascații la audieri

mascatii

Primarul, viceprimarul și consilierii locali din Certeze au fost duși azi, 21 ianuarie, de către mascați la audieri, în dosarul referitor la mafia pădurilor din Țara Oașului.

Potrivit procurorilor, un număr restrâns de firme au deținut monopolul, câștigând toate licitațiile organizate pentru exploatarea pădurilor din zona comunei Certeze. Mai mult decât atât, anchetatorii susțin că firmele vizate au exploatat cantități mai mari de lemn decât cele licitate.

Cel mai vizat în acest dosar este omul de afaceri Vasile Ciorbă, principalul asociat al firmei Vasian Forest Certeze, dar și alte două firme. Potrivit anchetatorilor aceste firme dețineau monopolul în zonă.

Vasile Ciorbă, împreună cu fiul acestuia au fost arestați preventiv în decembrie 2014, după care au fost plasați în arest la domiciliu.

Vă reamintim că, în data de 29 octombrie, polițiștii au efectuat mai multe percheziții în comuna Certeze, privind licitațiile pentru exploatările forestiere. La vremea respectivă, oamenii legii au percheziționat atât Primăria din Certeze cât și firma omului de afaceri Vasile Ciorbă.

Anchetatorii au ridicat mai multe documente cu privire la licitațiile organizate de Primărie din 2012 până în prezent, privind exploatarea pădurilor din zonă.

Mascații au percheziționat și mai multe puncte de lucru ale firmei SC Vasian Forest SRL din Certeze și Livada, societate al cărei acționar principal este Vasile Ciorbă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.