Faraonii Egiptului antic, vin să-și spună povestea la Muzeul Județean Satu Mare

Faraoni1

Faraoni2

Faraoni3

Faraoni4

Secretene Egiptului faraonilor vor fi dezvăluite în cadrul unei expoziții de anvergură ce va fi găzduită, începând din a doua jumătate a lunii februarie, de Muzeul Județean Satu Mare. Primele piese, două statui uriașe, ce reprezintă doi faraoni, au fost aduse azi (21 ianuarie) dimineață de la Szeged (Ungaria) la muzeul din Satu Mare.

Circulația pe Bulevardul Vasile Lucaciu a fost îngreunată pentru câteva ore, timp în care două statui uriașe, de câte o tonă fiecare, au fost descărcate din TIR-ul care le-au adus de la Szeged.

Potrivit arheologului Muzeului Județean Satu Mare, dr. Robert Gindele „azi au ajuns primele două piese, cele două statui uriașe, care cântăresc câte o tonă fiecare. Înălțimea unei statui este de 8,5 metri. Cele două statui vor fi expuse la intrarea în sediul central al Muzeului Județean. Celelalate piese le vom aduce de la muzeele din țară. Vom aduce și celebra mumie de la Cluj-Napoca. De asemenea, într-una din sălile muzeului va fi amenajată o cameră mortuară, specifică perioadei faraonilor Egiptului antic”.

Arheologul mai spune că expoziția va fi vernisată cel mai probabil pe la mijlocul lunii februarie și va putea fi vizitată timp de trei luni, după care se va muta la Carei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.